Mərkəz haqqında ümumi məlumat

Tədrisin Keyfiyyətinin Qiymətləndirilməsi və İdarəedilməsi Mərkəzi (TKQİM) Azərbaycan Dövlət İqtisad Universitetinin rektorluğunun struktur bölməsidir və UNEC-in keyfiyyət təminatı sisteminin tələblərinə uyğun olaraq  tədrisin keyfiyyətinin yüksəldilməsi və inkişaf konsepsiyalarının həyata keçirilməsi üzrə təkliflərin hazırlanması, tədris-metodiki işin məzmunu, forma və metodlarının təkmilləşdirilməsi sahəsində metodiki tövsiyələrin işlənməsi və tədris prosesi ilə bağlı metodiki materialların keyfiyyətinə nəzarət kimi funksiyaları həyata keçirir.

Mərkəz eyni zamanda UNEC-də bakalvr və magistrantların biliyinin attestasiyasını və nəticələrlə əlaqədar apellyasiya prosesini təmin etməklə universitet rəhbərliyinə kollokvium və imtahanların keçirilməsi ilə bağlı mütəmadi məlumat və hesabatlar təqdim edir, semestr imtahanlarının yekunlarına dair elmi-statistik təhlil aparır və tədrisin təkmilləşdirilməsi haqqında müvafiq strukturlara təkliflər verir.

Mərkəz 2015/2016-cı tədris ilindən etibarən  UNEC Elektron Universitet Modelinin modlullarının hazırlanması və tətbiqi ilə əlaqədar işləri icra etməkdədir.

Yaranma tarixi, normativ-hüquqi əsasları: Tədrisin Keyfiyyətinin Qiymətləndirilməsi və İdarəedilməsi Mərkəzi UNEC rektorunun  30 sentyabr  2014-cü il tarixli 121/3 saylı əmri ilə yaradılıb. Mərkəz öz funksional fəaliyyətində UNEC rektorunun əmri ilə təsdiq olunmuş Əsasnaməyə istinad edir.

Mərkəzin strukturu və işçi heyəti: Mərkəzin tərkibində “Tədrisin keyfiyyətinə nəzarət”, “İmtahanların təşkili” və “Elektron universitet” şöbələri fəaliyyət göstərir. Ümumilikdə mərkəzdə 26 əməkdaş fəaliyyət göstərir və onların ştat cədvəlinə uyğun vəzifə təyinatı aşağıdakı qaydada aparılmışdır:

s/s Vəzifə Əməkdaş(soyadı, adı, atasının adı)
1.                    Direktor dos. Qasimov Raqif Xanbala

7.        Mütəxəssis Məmmədova Səidə Yaqub
8.        Mütəxəssis Mustafayeva Dünya Azəri
9.        Mütəxəssis ——

2016-cı il ərzində TKQİM-in əsas fəaliyyətinin qısa məzmunu:

Tədris prosesinin müasir tələblərə uyğun, interaktiv metodlarla  təşkili və keçirilməsinə və “Elektron universitet modeli”nin tələbləri istiqamətində qurulmasına nəzarətin güçləndirilməsi (Keyfiyyət Elçiləri);

Fənlər üzrə sillabuslarının, tədris vəsaitlərinin, təqdimatların, qiymətləndirmə materiallarının bazasının yaradılması (Elektron Universitet);

2015/2016-cı tədris ilinin Payız və Yaz semestrlərində universitetin bütün fakultələri üzrə kollokvium və  imtahanların təşkili, nəticələrin təhlil edilməsi və prosesin təkmilləşdirməsi ilə əlaqədar təkliflərin hazırlanması;

Bunlara əlavə olaraq 2015/2016-ci tədris ilində “Elektron Universitet Modeli”nin tətbiqi UNEC-in bütün tədris korpuslarında təmin olunmuşdur. Mərkəz bununla əlaqədar olaraq, tədris prosesinin təşkilinin təkmilləşdirilməsi məqsədilə üzərinə düşən vəzifələri uğurla yerinə yetirmişdir. Belə ki, dərs cədvələrinin “Elektron Universitet Modeli”ndə  tərtibi təmin edilmiş, auditoriyalarda müasir tədris vasitələrindən istifadə təmin edilmiş və professor müəllim heyəti tərəfindən yaradılmış yeni imkanlardan istifadənin səmərəliliyinin yüksəldilməsi məqsədilə müvafiq təlimlər təşkil edilmişdir.

2016/2017-ci  tədris  ilində  reallaşdırılması  nəzərdə  tutulan  əsas  fəaliyyət istiqamətləri: (qarşıya qoyulmuş vəzifələr, yeni təşəbbüslər)

• UNEC Keyfiyyət Təminatı konsepsiyasinin və sisteminin hazırlanması,
  • Azərbaycan Ali Təhsil Sistemində Keyfiyyət Təminatı üzrə Standartlar və Təlimatlar əsasıında UNEC Özünü Qiymətləndirmə Hesabatının hazırlanması,
  • Fənlər üzrə sillabuslarının, tədris vəsaitlərinin, təqdimatların, qiymətləndirmə materiallarının müasir standartlara uyğunluğunun yoxlanılması və sillabus mövzularının müasirləşdirilməsi ilə əlaqədar təkliflərin hazırlanması;
  • Elektron Universitet Modeli ilə əlaqədar əlavə 11 modulun işə salınaraq universitet əməkdaş və tələbələrinin istifadəsinə təqdim edilməsi,
  • UNEC-də bakalvr və magistrantların biliyinin attestasiyasının yeni metod və üsulları haqqında təkliflərin hazırlanması, testlərin keyfiyyətinin artırılması istiqamətində tədbirlərin davam etdirilməsi.