sevinc_abbasova11“Tətbiqi iqtisadiyyat” kafedrasının müdiri
i.e.n., dos. Abbasova Sevinc Ağaməmməd qızı

D. Bunyadzadə adına Azərbaycan Xalq Təsərrüfatı İnstitutunun Uçot-iqtisad fakültəsini “Mühasibat uçotu” ixtisası üzrə fərqlənmə diplomu ilə bitirmişdir. Təyinat ilə Azərbaycan Dövlət Plan Komitəsi nəzdində Normativ-tədqiqat bürosunda iqtisadçı, sonra böyük iqtisadçı, 1993-1995-ci illərdə Azərbaycan Dövlət İqtisad İnstitutunun sosioloji eimi-tədqiqat laboratoriyasında elmi işçi vəzifələrində çalışmışdır. 1995-2004-cü illərdə müsabiqə yolu ilə Azərbaycan Dövlət İqtisad İnstitutunun “İqtisadi təhlil” kafedrasının müəllimi, baş müəllimi, 2004-2017-ci illərdə “İqtisadi təhlil və audit”, sonra “Mühasibat uçotu və audit” kafedrasının dosenti vəzifələrində çalışıb.

16.09.2017-ci il tarixindən UNEC-in Rus İqtisad Məktəbinin “İqtisadiyyat” kafedrasının dosenti, “Mühasibat uçotu və audit” ixtisasının rəhbəri vəzifəsində çalışıb. 16.09.2019-ci il tarixindən “İqtisadiyyat” (rus dilində) kafedrasının (hazırda “Tətbiqi iqtisadiyyat adlanır) “müdiri vəzifəsində çalışır.

2012-2016-cı illərdə Azərbaycan Respublikası Prezidenti yanında Dövlət Qulluğu Məsələləri Üzrə Komissiyanın eksperti işləyib. Respublika Peşəkar Mühasiblər Təşkilatının üzvüdür.

Mühasibat uçotu, o cümlədən idarəetmə uçotu, idarəetmə təhlili, maliyyə hesabatı, auditin müxtəlif aktual problemlərinə həsr olunmuş  170 ç.v. həcmində 90 elmi əsərin, o cümlədən, 2 dərsliyin, 4 dərs vəsaitin, 1 monoqrafiyanın müəllifidir. 17 elmi məqaləsi xarici ölkələrdə nəşr olunub, o cümlədən Web of Science, Skopus və РИНЦ bazalarında.  UNEC-də  tədbiq olunan “Differensial Əmək Haqqı” sistemində hər il reytinq cədvəlində ilk 100-lüyə daxil olub.

İşlədiyi müddətdə elmi-pedaqoji fəaliyyəti və universitetin ictimai həyatındakı fəal iştirakına görə təşəkkürnamələr alıb. 2016 ildə Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyinin «Qabaqçıl təhsil işçisi» adlı döş nişanı ilə təltif olunub.

Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 4 oktyabr 2018-ci il tarixli Sərəncamı ilə Azərbaycan təhsilinin inkişafında xidmətlərinə görə “Tərəqqi” medalı ilə təltif edilib.

Ailəlidir. Bir övladı var.

ELMİ ƏSƏRLƏRİN SİYAHISI

UNEC 1 (2)sevinc29112018sevinc_mekteb92e4e1a6306619f29b

S.Abbasova UNEC NEWS-da

Maliyyə və mühasibat fakültəsində elmi-praktik konfrans keçirilib (28.04.2016)