Makroiqtisadi siyasət

Ağayev Emil Ehtiram. “Azərbaycanda fiskal siyasətin makroiqtisadi tarazlığa təsirinin qiymətləndirilməsi”

Ağayev Kərim Ceyhun. “Azərbaycanda gəlirlərin paylanılması və yoxsulluq problemi”

Əlili Aydan Nofəl. “Azərbaycanın ixrac potensialının yüksəldilməsi istiqamətləri”

Əliyeva Xəyalə Yunus. “Azərbaycan Respublikası xarici iqtisadi əlaqələrin dövlət tənzimlənməsi”

Əlizadə Murad Etibar. “Dövlət sektoru və onun fəaliyyətinin səmərəliliyinin yüksəldilməsi mexanizmləri”

Həsənov Rauf Cəmaləddin. “İqtisadiyyatın rəqabət qabiliyyətinin yüksəldilməsi və beynəlxalq reytinqlərdə ölkəmizin mövqeyinin yaxşılaşdırılmasının dövlət tənzimlənməsi”

Qəhrəmanova Tərlan Hüseyn. “Qlobal miqrasiya proseslərinin müasir meylləri”

Nəzərov Vüsal Şahin. “Xarici investisiyaların Azərbaycanda iqtisadi fəallıq və məşğulluğa təsiri”

Novruzov Razi İbrahim. “Azərbaycanda qeyri-neft sahəsinin ixracının mövcud vəziyyətinin təhlili və qiymətləndirilməsi”

Paşayev Ülfət Natiq. “Rəqabətqabiliyyətli iqtisadiyyatın formalaşmasında idarəetmə münasibətlərinin təkmilləşdirilməsi”

Maliyyə bazarları

Abdullayeva Həqiqət Kamran. “Azərbaycanda səhm bazarının qiymətli kağızlar bazarına təsirinin tədqiqi”

Ələkbərov Adil Məmməd. “Kommersiya banklarının müasir və ənənəvi əməliyyatları”

Əliyeva Ulduz Fuad. “Dünya valyuta bazarının müasir vəziyyəti və inkişaf tendensiyaları”

Həbibli Fidan Əli. “Müasir dövrdə Azərbaycanda səhm bazarı və onun inkişaf istiqamətləri”

Kərimli Elnur Təbriz. “AZƏRBAYCANDA MALİYYƏ BAZARININ İNKİŞAFINDA KORPORATİV İDARƏETMƏNİN TƏTBİQİ MƏSƏLƏLƏRİ”

Qafarova Lalə Əfqan. “Maliyyə bazarının infrastrukturu və onun inkişafı problemləri:Azərbaycan timsalında”

Musayeva Şəlalə Vaqif. “Azərbaycanda Maliyyə Bazarına Dövlət Maliyyə Nəzarəti Sisteminin Təşkili Xüsusiyyətləri Və İnkişaf Yolları”

Tağıyev Elvin Tahir. “Beynəlxalq valyuta bazarında əməliyyatların müasir xüsusiyyətləri”

Vəlili Türkanə Yaşar. “Azərbaycan Respublikasında maliyyə bazarları ilə bağlı dövlət siyasətinin təkmilləşdirilməsi”

Yusifov Elvin Rəfail. “Dünya qızıl bazarının müasir vəziyyəti və inkişaf tendesiyaları”

Maliyyə menecmenti – azərbaycan bölməsi

Abdıyeva Gülbahar Şahin. “Kommersiya təşkilatlarında maliyyə vəziyyətinin strateji təhlili və idarə edilməsi məsələləri”

Abışov İsmayıl Asif. “Milli iqtisadiyyatın diversifikasiyası: Rusiya və Holandiya təcrübəsi və onun Azərbaycan iqtisadiyyatına tətbiqi”

Ağamirzəyev İsmət Şakir. “MÜƏSSİSƏLƏRİN START-UP VƏ İNNOVATİV FƏALİYYƏTLƏRİNƏ İNVESTİSİYA QOYULUŞUNUN TƏŞVİQİ MƏSƏLƏLƏRİ”

Əhmədova Ülviyyə Əmrah. “Kiçik və orta biznes müəssisələrində maliyyə resurslarının idarə edilməsi mexanizminin təkmilləşdirilməsi”

Əkbərli Nasir Ələkbər. “Müəssisələrin rəqabət qabiliyyətinin artırılmasının maliyyə üsulları”

Əliyev Ramin Rzaxan. “Azərbaycanda dövlət büdcəsindən investisiyalara ayrılan xərclərin iqtisadi artıma təsirinin tədqiqi”

Əliyeva Nazlı Qafar. “Turizm sferasında maliyyə axınlarının idarə edilməsinin nəzəri və praktiki aspektləri ”

Hüseynli Cabbar Vidadi. “Azərbaycan nümunəsində dövlət borclarının idarə olunması məsələləri”

Hüseynli Zərifə Aydın. “Çin Xalq Respubikasının maliyyə sistemi və onun səmərəli elementlərinin Azərbaycanda tətbiqi imkanları”

İbrahimova Pərvin Qismət.“Azərbaycanın istehsal müəssisələrində maliyyə axınlarının idarə olunmasının təşkili məsələləri”

Qədirli Fidan Elman. “Azərbaycanda kiçik müəssisələrin maliyyə dayanıqlığının möhkəmləndirilməsi yolları”

Məmmədzadə Fəqan İmran. “Azərbaycanda 15 saylı “Müştərilərlə müqavilələrdən gəlirlər” adlı MHBS-in tətbiqi və onun maliyyə menecmentində istifadə məsələləri”

Namazova Könül Famil. “Makroiqtisadi proseslərin tənzimlənməsində fiskal alətlərin rolunun artırılması yolları”

Orucova Leyla Əli. “DÖVLƏT BÜDCƏSİNDƏN SOSİAL SAHƏLƏRƏ AYRILAN VƏSAİTLƏRİN ÜNVANLILIĞININ VƏ NƏTİCƏLİLİYİNİN YÜKSƏLDİLMƏSİ YOLLARI”

Ramazanov Xəyal Etibar. “Korporativ maliyyə menecmenti sistemində pul axınlarının idarə olunması“

Səfərova Şəlalə Əbdülhəsən. “Azərbaycan Respublikasının tədiyə balansının təhlili və qiymətləndirilməsi”

Yusifzadə Ülviyyə Bəxtiyar. “DÖVLƏT BÜDCƏSİ XƏRCLƏRİNİN NƏTİCƏLİLİYİNİN TƏHLİLİ”

Maliyyə menecmenti – ingilis bölməsi

Abdullazade Eltun Kamil. “The Application of New Basel Requirements “ICAAP&ILAAP” on Azerbaijan banking sector”

Asgarov Ulvi Abil. “Analysis of Factors Affecting Foreign Direct Investment in Azerbaijan”

Bayramova Gullu Receb. “Maximization of shareholder wealth and management decisions”

Chakal Narmin Emin. “Use of derivatives in corporate finance management”

Huseyn Eyvaz Hasan. “Mergers and acquisitions as method of investment”

Huseyn Vusal Ehtiram. “Do Bitcoin and Cryptocurrency Have a Future?”

Huseynli Gurban Altay. “The impact of oil price shocks on corporate return in Azerbaijan”

Imranli Shukufa Sahil. “Asset Management In Financial Institutes: Performance Evaluation”

Jabiyev Tofig Mehman. “Transformation of the world currency system in conditions of financial turbulence”

Mamtiyev Elchin Tofig. “Analysis of Investment Attractiveness of Financial Sector of Azerbaijan”