semedova_rusi.f.d., b/m. Səmədova Elnarə Robert qızı

13 oktyabr 1977-ci ildə anadan olmuşdur.

2000-ci ildə Azərbaycan Dövlət İqtisad Universitetinin bakalavr dərəcəsini fərqlənmə diplomu ilə bitirib, həmin il Universitetin magistratura pilləsinə daxil olmuşdur.
2002-ci ildə magistratura pilləsini də fərqlənmə diplomu ilə bitirmişdir.

2002-ci ildə Azərbaycan Dövlət İqtisad Universitetinin dissertantı olmuşdur.

2010-cu ildə AMEA-nın İqtisadiyyat İnstitutunda namizədlik dissertasiyasını müdafiə edərək iqtisad elmləri üzrə fəlsəfə doktoru elmi dərəcəsi almışdır.

2000-2001-ci illərdə İqtisad Universitetinin Elm şöbəsində baş inspektor,
2001-2013-cü illərdə “Biznesin idarə edilməsi” kafedrasında müəllim vəzifələrində işləmişdir.

2013-2014-ci illərdə “Biznesin idarə edilməsi” kafedrasının baş müəllimi,
2014-cü ildən dosent vəzifəsində işləmişdir.

2015-ci ildə elmi-pedaqoji fəaliyyəti və universitetin ictimai həyatındakı fəal iştiraklarına görə UNEC-in Fəxri Fərmanı ilə təltif edilib.

2017-ci ildən UNEC-in Rus İqtisad Məktəbinin “İqtisadiyyat” kafedrasının dosentidir.

Milli iqtisadiyyatın aktual problemlərinə aid 70-dən çox  elmi əsərin, o cümlədən 2 dərsliyin həmmüəllifi və 1 dərs vəsaitinin müəllifidir. Bir sıra elmi jurnalların redaksiya şurasının üzvüdür.

Ailəlidir, iki övladı var.