UNEC-də doktorantura təhsilində elmi rəhbərlik: mövcud vəziyyət və təkmilləşdirilməsi yolları

31 YANVAR 2018 | VIEWS:

Fransanın Montpellier Universitetinin nümayəndələri Avropa Birliyinin “Azərbaycanda doktorantura təhsilinin Avropa ali təhsil tələblərinə uyğun yenidən qurulması və inkişafı – NİZAMİ” layihəsi çərçivəsində UNEC-də olublar.

Səfər çərçivəsində Montpellier Universitetinin prorektoru, professor Francois Henn UNEC-in professor-müəllim heyəti ilə görüşüb. UNEC-də olmaqdan məmnunluğunu ifadə edən qonaq bu universitetlə əməkdaşlığı yüksək qiymətləndirib. UNEC ilə Montpellier Universiteti arasında ikili diplom razılaşmasının əhəmiyyətindən danışan F.Henn proqramın uğurla davam etdiyini bildirib. Qeyd edib ki, hazırda ikili diplom proqramında UNEC-in 17 tələbəsi iştirak edir.

Fransalı qonaq Avropada doktorantura təhsilinin yaradılması və təşkili qaydalarından danışıb, maliyyə mənbələrini açıqlayıb. Elmi rəhbərin müəyyən edilməsindən bəhs edən professor seçim zamanı önəm verilməsi vacib olan şərtləri qeyd edib. Doktorant ilə rəhbər arasında müqavilənin imzalanmasının əhəmiyyətini vurğulayıb. Doktorantların elmi fəaliyyətinin ölkənin inkişafına yönəlməli olduğuna diqqət çəkən  F.Henn onların apardıqları elmi tədqiqatların keyfiyyətinin təmsil etdikləri ali təhsil müəssisəsinin reytinqində mühüm rol oynadığını bildirib.

Azərbaycan və Avropanın doktorantura təhsili ilə bağlı müqayisəli təhlillər aparılan görüşdə mövcud vəziyyət müzakirə olunaraq, bu sahənin təkmilləşdirilməsi istiqamətində fikir mübadiləsi aparılıb.