Latviyada Yay Məktəbi

11 FEVRAL 2020

Daugavpils_Universiteti_110220-Daugavpils Universiteti Latviya Respublikası Dövlət Təhsilin İnkişafı Agentliyi ilə birlikdə, Latviya Dili və Mədəniyyəti VI Yay Məktəbi təşkil edəcək.

“Latgale və Seloniya etnoturizm və ecotourızmın dəyəri” mövzusunda təşkil olunacaq Yay Məktəbi Latgale və Seloniyada yaşamaq və multikultural bir mühitdə Latviya dilini öyrənmək üçün əla fürsətdir. Latviya Dili və Mədəniyyəti Yay Məktəbi “Latgale və Selonıya etnotourizm və ecotourızmın dəyişmələri” iki hissədən ibarətdir: Latviya dilinin öyrənilməsi və vahid dil öyrənməsi ilə regional turizm təcrübəsi.

Kursun məqsədi Latviya dilinin populyarlaşdırılması və Latviyanın Şərq bölgəsində xarici dil öyrənmək, Latviya dilini öyrənənləri regional mədəniyyət, tarix, turizm və təhsil imkanları ilə tanış etmək, bu dili xaricdə təbliğ etməkdir.

Ünvan: Daugavpils Universiteti, Vienibas küçəsi 13, Daugavpils.

Yay Məktəbinə aşağıdakı ölkələrin tələbələri müraciət edə bilərlər:

Amerika Birləşmiş Ştatları, Avstriya, Azərbaycan, Belçika (Walloon-Brussels Federation), Bolqarıstan, Çexiya, Danimarka, Cənubi Koreya, Fransa, Yunanıstan, Gürcüstan, Xorvatiya, Estoniya, İndoneziya, İslandiya , İtaliya, İsrail, Yaponiya, Qazaxıstan, Qırğızıstan vətəndaşı, Çin Xalq Respublikası, Litva, Meksika, Moldova, Monqolustan, Norveç, Peru, Polşa, Slovakiya, Finlandiya, İspaniya, İsveçrə, Tacikistan, Türkiyə, Türkmənistan, Ukrayna, Macarıstan, Özbəkistan , Almaniya və İsveç.

İştirakçılar: ali təhsil müəssisələrinin bakalavr, magistr, doktorantları və elmi tədqiqatçıları.

Qiymətləndirmə: Təqaüdlərin verilməsi ilə bağlı son qərarı Latviya Respublikası Təhsilin İnkişafı Dövlət Agentliyinin qiymətləndirmə komitəsi qəbul edəcək. Daugavpils Universiteti iştirakçılara nəticələr barədə məlumat verəcək.

Kreditlər: Bir kursu bitirən tələbələrə iştirak sertifikatı (6 ECTS) veriləcək.

Maliyyələşdirmə: Təqaüd ərizə forması, motivasiya məktubu və tədris planını qiymətləndirərək 10 tələbəyə veriləcək. Təqaüd yerləşmə, yemək, mühazirə, seminar, ekskursiya, təhsil turları və bütün mədəni tədbirləri əhatə edir. Tələbələr yaşayış yeri ilə təmin ediləcək.

Təqaüd səyahət, viza və sığorta xərcləri istisna olmaqla bütün iştirak xərclərini əhatə edir (yay məktəbinin iştirakçıları ölkədən Daugavpilsdəki yay məktəbi yerləşmə bölgəsinə gediş-gəliş xərclərini ödəməlidirlər).

Qeydiyyat: Namizədlər onlayn ərizə formasını dolduraraq və 1 fevral-1 aprel 2020-ci il tarixləri arasında kurikulum vitae və motivasiya məktubu (2000 – boşluqlarla 3000 simvol) əlavə edərək müraciət edə bilərlər.

Ətraflı məlumat

Onlayn müraciət forması