elfana_dizaynfəl.f.d., dosent Qasımova Elfanə Nəsimi qızı

12 mart 1978-ci ildə Bakı şəhərində anadan olmuşdur.

1994-1998-ci illərdə Bakı Əmtəəşunaslıq-Kommersiya İnstitutunun Toxuculuq və yüngül sənaye mallarının bədii layihələndirilməsi ixtisası üzrə təhsil almış, bakalavr pilləsini fərqlənmə diplomu ilə bitirmişdir.

1998-2000-ci illərdə Azərbaycan Dövlət İqtisad Universitetinin həmin ixtisası üzrə magistraturasını fərqlənmə diplomu ilə bitirmişdir.

2000-ci ildə Azərbaycan Dövlət İqtisad Universitetinin «Dizayn» kafedrasının assistenti, 2003-cü ildən həmin kafedranın baş müəllimi vəzifəsində çalışıb.

2004-cü ildən Bakı Dövlət Universitetinin Humanitar fakültələr üzrə Fəlsəfə kafedrasının dissertantı olmuş, 2009-cu ildə sosial fəlsəfə ixtisası üzrə elmlər namizədlik dissertasiyasını müdafiə etmişdir.

Hazırda İqtisad Universitetinin “Dizayn” kafedrasının dosentidir.

13 jurnal məqaləsi, 11 tezisi dərc edilmiş, 2007-ci ildə «Dizaynın sosial funksiyaları» adlı monoqrafiyası çap olunmuşdur.

Ailəlıdir, iki övladı var.