tahlil_amaliya_fotoi.f.d., dos. Hacıyeva Amaliya Rauf

1997-cı ildə Azərbaycan Dövlət İqtisad İnstitutunun (hazırda Universitet) «Mühasibat uçotu, nəzarət və TFT» ixtisasını bitirərək bakalavr dərəcəsi almışdır.
1999-ci ildə «Ümumi iqtisadiyyat» üzrə «Mühasibat uçotu və audit» ixtisasının magistr dərəcəsini almışdır.

2004-cü ildən Azərbaycan Dövlət İqtisad Universitetinin «İqtisadi təhlil və audit» kafedrasında  laborant, baş laborant, müəllim vəzifəsində çalışmışdır.

20.04.2022-ci il tarixdən UNEC-in “Mühasibat uçotu və audit” kafdrasının dosenti vəzifəsinə keçirilib.

2001-ci ildə «İqtisadi təhlil və audit» kafedrasına dissertant təhkim edilmişdir.

2008-ci ildən «İqtisadi təhlil nəzəriyyəsi», «İqtisadi təhlil», «Praktiki audit» fənnlərini  dərs tədris edir.

23 adda elmi əsəri dərc edilmişdir.

2011-ci ildə dissertasiya işini müdafiə edərək iqtisad üzrə fəlsəfə doktoru alimlik dərəcəsi almişdir.

Ailəlidir. İki övladı var.