riyaz_mamed_fototex.e.d. Məmmədov Məmməd Cümşüd oğlu

1937-ci ildə Fizuli rayonunun Qarakollu kəndində anadan olmuşdur.
1955-ci ildə orta məktəbi bitirmişdir.

1955-ci ildə Azərbaycan Dövlət Universitetinin Fizika-Riyaziyyat fakultəsinə qəbul olunub, 1960-cı ildə bitirmişdir.

1960-cı ildə aspiranturaya daxil olub, 1960-1963-cü illrdə Moskva Dövlət Universitetinin aspiranturasında təhsilini davam etdirmişdir. 1963-cü ildə Azərbaycan Politexnik İnstitunun “Ali riyaziyyat” kafedrasına müəllim təyin olunmuşdur. 1964-cü ildə dissertasiya işini müdafiə edərək fizika-riyaziyyat elmləri namizədi adını almışdır.

1966-cı ildən Azərbaycan Dövlət İqtisad Universitetinin “Riyaziyyat” kafedrasında  işləyir. Müxtəlif illərdə assistent, baş müəllim, dosent vəzifələrində işləyib.

1986-cı ildə doktorluq dissertasiya işini müdafiə etmişdir. Texnika elmləri doktorudur.

1990-cı ildə professor vəzifəsinə yüksəlmişdir.

1995-ci ildə Azərbaycan Respublikasının Milli Məclisinə seçkilərdə millət vəkili seçilmişdir. 1995-2000-ci illərdə Milli Məclisin iqtisadi siyasət daimi komissiyasının sədr müavini və sədri vəzifələrində işləmişəm.

2002-ci ildə Azərbaycan Prezidentinin fərmanı ilə Əməkdar ElmXadimi fəxri adına layiq görülmüşdür.

Hazırda Azərbaycan Dövlət İqtisad Universitetinin “Riyaziyyat” kafedrasında məsləhətci-professorudur.

Ailəlidir, üç övladı var.