r.f.d., b/m. Həsənova Solmaz Ədalət qızı

14 sentyabr 1977-ci il tarixdə Bakı şəhərində anadan olub.

1984-cü ildə Bakı şəhəri Nəsimi rayonunun 247 nömrəli orta məktəbinin 1-ci sinfinə daxil olub və 1994-cü ildə həmin məktəbin 11-ci sinfini  bitirib.

1994-cü ildə Bakı Dövlət Universitetinin Mexanika-riyaziyyat fakültəsiniə qəbul olunub.
1998-ci ildə həmin fakültənin bakalavr pilləsini bitirib. 1998-ci ildə qeyd olunan ali məktəbin Mexanika-riyaziyyat fakültəsində magistraturaya qəbul olunub və 2000-ci ildə ali təhsilin maqistratura pilləsini bitirərək magistr elmi dərəcəsinə yiyələnib. Həmin ildə Kibernetika institutunda aspiranturaya qəbul olunub və 2005-ci ildə aspiranturanı bitirib.

2006-cı ildə  “Pilləvari məsələlər üçün Qursa-Darbu sistemlərinin tətbiqi” elmi işimi müdafiə edərək fizika-riyaziyyat elmləri üzrə fəlsəfə doktoru elmi dərəcəsinə layiq görülüb.

10 elmi məqalənin, 6 tezisin və 1 tematik planın müəllifidir.

Hazırda Azərbaycan Dövlət İqtisad Universitetinin “Riyaziyyat” kafedrasında baş müəllim vəzifəsində çalışır.

Ailəlidir, iki övladı var.