i.e.d., professor İbrahimov Müslüm Azad oğluMuslim m

e-mail: [email protected]

3 sentyabr 1974-ci ildə Baki şəhərində anadan olub.

1997-ci ildə K.A.Timiryazev adına Rusiya Dövlət Aqrar Universitetini bitirmişdir. Azərbaycan hökümətinin Moskva şəhərinin meriyası ilə imzaladığı «Ticarət-iqtisadiyyat, elmi-texniki və mədəni sahələrdə əməkdaşlıq haqqında» 13 iyun 1997-ci il tarixli sazişın əsasında Rusiya Dövlət Aqrar Universitetində əyani aspiranturaya daxil olmuşdur. 2000-ci ildə namizədlik disseratasiyasını müdafiə edərək iqtisad elmləri namizədi elmi dərəcəsinə layıq görülmüşdür. Aspiranturada təhsil alan zaman Azərbaycan Respublikasının səfirinin təhsil məsələləri üzrə müşavirin köməkcisi kimi fəaliyyət göstərib. 2001-ci ildə Baki şəhər İcra Hakimiyyətinin “Bakimühəndistikinti” 32 nömrəli trestində direktorun iqtisadi məsələlər üzrə müavini işləyib. 2002-ci ildə Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyasının İqtisadiyyat İnstitutunun böyük elmi işcisi işləyib. 2003-cü ildə Azərbaycan Milli Elmər Akademiyasının şöbə və sektor müdirləri vəzifələrinə kecirilən seckilərlə əlaqədar olaraq “Sənaye və investisiya siyasəti” şöbəsinin müdiri seçilib.

2004-cü ildə Azərbaycan Dövlət İqtisad Universitetin “Əcnəbi tələbələrin hazırlığı” şöbəsinin müdiri və “Beynəlxalq iqtisadi münasibətlər” kafedrasının dosenti olub.
2005-ci ildə AR Ali Attestasiya Komissiyasının qərarı ilə dosent elmi adı verilmişdir.

2010-ci ildə Beynəlxalq İqtisadi Münasibətlər fakültəsinin dekan müavini vəzifəsində çalışıb.
2014-ci ildə Beynəlxalq əlaqələr departamentin rəhbəri vəzifəsinə təyin olunub. 2014-ci ildə Sahə iqtisadiyyatı şifrəsi üzrə İqtisad elmləri doktoru alimlik dərəcəsini almaq üçün “Azərbaycan Respublikasinin aqrar sektorunda struktur islahatlarinin sosial-iqtisadi səmərəliliyinin artirilmasinin əsas istiqamətləri” adlı doktorluq dissertasiyasını müdafiə etmişdir və 27.02.2015-ci ildə Azərbaycan Respublikasının Prezidenti yanında Ali Attestasiya Komissiyasının Reyasət Heyəti tərəfindən təsdiq olunmuşdur. 2016-ci ildə Fulbright Visiting Scholar ABŞ-ın dövlət proqramasının stipendiatı statusunda West Texas A&M Universitetində mühazirələr və tədqiqatlar aparmışdır.

• Azərbaycan TN-nin Metodiki Əlaqələndirmə Şurasının sədr müavini
  • Azərbaycan Dövlət İqtisad Universitetin Dissertasiya Şurasının üzvü
  • “Southern Agricultural Economy Association” assosiasiyasının üzvü
  • “Amerika Kənd Təssərüfatı üzrə İqtisadçılar Assosiasiyasının” üzvü
  • İnternational Association of Agricultural Economist assosiasianın üzvü

Azərbaycan Respublikasının Təhsil Nazirliyi tərəfindən “Qabaqcıl təhsil işçisi” döş nişanı ilə mükafatlanmışdır.

Universitetin Elmi-Metodiki şurasının, Elmi Seminarın üzvü və Dissertasiya şürasının üzvü secilib.
2017-2019-ci il sentyabr ayına kimi UNEC-in Rus İqtisad Məktəbinin “İqtisadiyyat” kafedrasının müdiri vəzifəsində çalışmışdır.

100-dən çox elmi məqalənin və məruzənin, tezislərin, o cümlədən Rusiya Federasiyasında və Almaniyada cap olunmuş 5 monoqrafiyanın müəllifidir. Elmi-tədqiqat işləri milli iqtisadiyyatla beynəlxalq iqtisadiyyatın dialektikası, aqrar-sənaye kompleksinin problemlərinin araşdırılması, stoxastik iqtisadi-riyazi modellərin iqtisadi münasibətlər sferasında tətbiqi problemləri və s. kimi məsələlərə həsr olunub.

ABŞ, Polşa, Rusiya və Tacikistan universitetlərində mühazirələr oxuyub. WTO-ÜTT-nin baş qərərgahında İsveçrənin Cenevrə şəhərində “Xarici ticarətin tənzimlənməsi məsələləri” və “Kənd təsərrüfat üzrə danışıqlar və razılaşmalar” adında məruzələrlə çıxış edib. UNCTAD tərəfindən təşkil edilmiş “Qlobal iqtisadi böhran və cəmiyyət” adlı simpoziumda İsveçrənin Cenevrə şəhərində iştirak edib.

Ailəlidir. İki övladı var.

DSC_8405Ambassador and Muslimmus3_1576mmmDSC_1458mmmDSC_0196

prof. M.İbrahimov UNEC  NEWS-da

UNEC professorları “Günün iqtisadiyyatı” verilişində (CBC – 18.04.2018)
UNEC-in professoru tekstil sənayesinin inkişafına təsir edən amillərdən danışıb