infor_arif_fotoi.e.d., prof. Ələkbərov Arif Ələkbər oğlu

10 iyun 1965-ci ildə Azərbaycan Respublikasının Ağstafa rayonunun Aşağı Göyçəli kəndində anadan olmuşdur.

1987-ci ildə Belarusiya Kənd Təsərrüfatının Mexanikləşdirilməsi İnstitunda”Kənd təsərrüfatında istehsalat proseslərinin avtomatlaşdırılması” ixtisası üzrə (fərqlənmə diplomu) 1-ci ali təhsil;
1999-cu ildə Belarus Hüquqşünaslıq İnstitunda ”Hüquqşünas” ixtisası üzrə 2- ci ali təhsil;
2006-cı ildə Azərbaycan Dövlət İqtisad Universitetində Beynəlxalq iqtisadi münasibətlər ixtisası üzrə 3-cü təhsil almışdır.

1992-ci ildə texniki elmlər namizədi;
2010-cu ildə iqtisadi elmləri doktoru alimlik dərəcəsinə layiq görülmüşdür.

1995-1999- cu illərdə Minsk şəhərində Belarus-Azərbaycan cəmiyyətinin sədr müavini, Belarus Nazirlər Kabineti nəzdindəki Milli azlıqlar komitəsinin üzvü olmuşdur.

2001-2004-cü illərdə Azərbaycan Dövlət İqtisad Universitetinin Kommersiya fakültəsinin dekanı;
2005-2009 cu illərdə İnformatika və idarəetmə fakültəsinin dekan vəzifələrində çalışmışdır.

70-dən şox elmi və metodik əsərlərin, o cümlədən 1 Rusiya Federasiyasının patentinin, 2 dərs vəsaitinin, 2 monoqrafiyanın müəllifidir.

Dünya azərbaycanlılarının 1-ci qurultayının və YAP 2-ci qurultayının nümayəndəsi seçilmişdir.

Ailəlidir, iki övladı var.