naz_telman_fotoi.e.n., dos. Babayev Telman Qurban oğlu

30 sentyabr 1942-ci ildə Naxçıvan Muxtar Respublikasının Ordubad rayonunun Nüs-nüs kəndində anadan olmuş, orta təhsilini həmin kənddə almışdır.

Maliyyə-statistika texnikumunda qiyabi, Yeyinti sənaye texnikumunda axşam təhsil almışdır.

Nüs-nüs kəndində klub müdiri, Ordubad hidrometeoroloji xidməti idarəsində baş müşahidəçi, Bakı Biskvit fabrikində çilingər vəzifələrində işləmişdir.

1963-1965-ci illərdə hərbi xidmətdə olmuşdur.

1969-cu ildə Azərbaycan Xalq Təsərrüfatı İnstitutunu fərqlənmə diplomu ilə bitirmiş, təyinatla institutun “Siyasi iqtisad” kafedrasında laborant vəzifəsində saxlanılmışdır.

1970-1973-cü illərdə aspiranturanın əyani şöbəsində təhsil almışdır.

1974-cü ildə “İnqilabdan əvvəlki Azərbaycanda iqtisadi ukladlar” mövzusunda dissertasiya işini müdafiə edərək iqtisad elmləri namizədi adını almışdır.

Kafedrada müəllim, baş müəllim vəzifələrində işləmiş, 1981-ci ildə ona dosent elmi adı verilmişdir.

Müxtəlif illərdə kafedra müdiri, hazırlıq fakültəsinin dekanı vəzifələrini əvəz etmiş, 1986-cı ildə Uçot-iqtisad fakültəsinin qiyabi təhsil üzrə dekan müavini, 1987-2006-cı illərdə həmin fakültənin dekanı vəzifəsində işləmişdir.

150 ç.v. həcmində 100-dən çox elmi əsərin müəllifidir.

Ailəlidir, dörd övladı və nəvələri var.

UNEC professorları: “Strateji Yol Xəritəsi milli iqtisadi inkişafın əsas konturlarını dəqiq müəyyən edir” (10.02.2017)