tahlil_fazil_foto

i.e.d., prof. Fazil Şöhlət oğlu Hacıyev

11 yanvar 1956-cı ildə anadan olub.

1963-1973-cü illərdə orta məktəbdə təhsil alıb.

1974-1976-cı illərdə keçmiş Almaniya Demokratik Respublikasındakı sovet hərbi   kontingentinin tərkibində  xidmət edib.

1978-ci  D.Bünyadzadə adına Azərbaycan  Xalq Təsərrüfatı  İnstitutunun (indiki Azərbaycan Dövlət  İqtisad  Universiteti)  Uçot-iqtisad fakültəsinin əyani   şöbəsinə  qəbul  olunub. 1982-ci ildə institutun Mühasibat uçotu, nəzarət və təsərrüfat fəaliyyətinin təhlili ixtisası üzrə  fərqlənmə  diplomu  ilə bitirib. Ali   təhsilli   mütəxəssis  kimi Fuzuli rayonu “Araz”  sovxozunda  baş  mühasib işləyib. 1983-1985-ci illərdə isə rayon komsomol komitəsində təşkilat şöbəsinin müdiri vəzifəsində çalışıb.

1985-1988-ci illərdə istehsalatdan ayrılmaqla  universitetin aspiranturasında  əyani təhsil alıb. 1988-ci ildə “Təsərrüfat fəaliyyətinin təhlili” kafedrasınının nəzdində laboratoriya müdiri,  1989-cu ildə isə həmin kafedranın müəllimi, baş müəllimi vəzifələrində işləyib, 1996-cı ildə müsabiqə  yolu dosent seçilib. 2001-2005-ci illərdə Uçot-iqtisad fakültəsinin  tədris   işləri   üzrə  dekan  müavini vəzifəsində işləyib.

1988-ci ildə vaxtından  əvvəl  yazdığı dissertasiya işini M.B.Lomonosov  adına Moskva Dövlət Universitetində “Mühasibat uçotu, nəzarət  və təsərrüfat  fəaliyyətinin  təhlili” doktorluq  işi  üzrə ixtisaslaşmış müdafiə şurasında müdafiə edərək iqtisad elmləri namizədi alimlik dərəcəsini alıb. Hazırda Azərbaycan  Dövlət İqtisad  Universitetinin  “Mühasibat uçotu və audit” kafedrasının professorudur.

2010-cu ildə “Mühasibat uçotu, statistika” ixtisası üzrə iqtisad elmləri doktoru alimlik dərəcəsi elm adına layiq görülmüşdür və Ali Attestasiya Komissiyası tərəfindən təsdiq edilib.

2000-2003-cü ildə İqtisad Universitetinin  Uçot-iqtisad fakultəsində həmkarlar təşkilatının sədri işləyib. 2001-ci ildə həmin fakultədə dekan vəzifəsini icra edib. Azərbaycan  İqtisadçılar  İttifaqının,   həmçinin Azərbaycan Respublikası Əmək və Əhalinin Sosial Müdafiəsi Nazirliyinin Əmək   və  Sosial Problemlər   üzrə   Elm-Tədqiqat  və  Tədris Mərkəzində “Mühasibat   uçotu”   ixtisası   üzrə   dokturanturaya   qəbul   komissiyasının üzvüdir. Eyni zamanda beynəlxalq lisenziyali “Azərbaycan vergi” jurnalında resenzisdir.

28 dekabr 2016-cı il tarixdə UNEC-in rektoru Ə.Muradov “31 dekabr Dünya Azərbaycanlılarıının Həmrəylik Günü” və “Yeni il” bayramları münasibəti ilə səmərəli elmi-pedaqoji və əmək fəaliyyəti münasibəti ilə mükafatlandıraraq təşəkkür edib (ƏMR № 902/3/2016).

130-dən çox elmi-metodiki əsərin (3 monoqrafiya, 3 dərs vəsaiti, 12 metodik göstəriş, 14 tədris proqramı) müəllifidir. Xarici ölkələrdə 10 elmi məqaləsi nəşr olunub. 5-dən çox beynəlxalq konfransın materiallarında elm məqalələri çap edilib.

Dövri mətbuatda respublikamızın iqtisadi həyatı ilə bağlı  20-dən çox elmi  məqaləsi çap  olunub.

DSC_48051-DSC_6510

Azərbaycanın sosial-iqtisadi inkişafında turizmin fəaliyyətinin təhlili və audit qiymətləndirilməsi (10.03.2017)