“Təhsil hamı üçün – maneələri yox edək, qapıları açaq”

21 YANVAR 2016 | VIEWS:

Azərbaycan Dövlət İqtisad Universitetinin (UNEC) əməkdaşları ESFİDİP TEMPUS “Əlilliyi olan şəxslərin Azərbaycanın ali təhsil müəssisələrinə inteqrasiyasının təməlinin qoyulması” layihəsi çərçivəsində Gəncə Dövlət Universitetində keçirilən konfransda iştirak ediblər.

“Təhsil hamı üçün – maneələri yox edək, qapıları açaq” adlı təbliğat konfransının məqsədi əlilliyi olan şəxslərin ali təhsil müəssisələrinə cəlb edilməsi üçün ictimaiyyətin maarifləndirilməsi olub. Konfransda bu sahədə Avropa təcrübəsinin Azərbaycan universitetlərində tətbiqinin, tələbələrin, müəllimlərin və işçilərin təlimləndirilməsinin əhəmiyyətindən danışılıb. Bildirilib ki, yerli tərəfdaş universitetlərdə “Əlilliyi olan tələbələr üçün mərkəz”lər yaradılmalı və ictimayyət layihə barədə mütəmadi olaraq məlumatlandılmalıdır.

Konfransda layihənin milli tərəfdaşları, o cümlədən Azərbaycan Respublikası Əlil Təşkilatlar İttifaqı, Əmək və Əhalinin Sosial Müdafiəsi Nazirliyi, Azərbaycanın altı tərəfdaş ali məktəbinin  nümayəndələri iştirak edib.