huquq_sadiq_fototex.e.n., b/m. Qurbanov Sadıq Haqverdi oğlu

12 iyul 1972-ci ildə Naxçıvan MR-nın Şərur rayonunun Ələkli kəndində anadan olmuşdur.

1989-cu ildə Ərəbyengicə kənd orta məktəbini bitirmiş, həmin ildə də Bakı Dövlət Universitetinin Mexanika-riyaziyyat fakultəsinə daxil olmuşdur.
1994-cü ildə təhsilini başa vururuq həmin fakultənin dissertantı olmuş, eyni zamanda «Nəzəri mexanika və bütöv mühit mexanikası» kafedrasında laborant vəzifəsində çalışmışdır.

2005-ci ildə namizədlik dissertasiyasını müdafiə edərək texnika elmlər namizədi namizədlik dərəcəsini almışdır. 1997-2001-ci illərdə BDU-nin hüquq təhsil almışdır.

2001-2004-cü illərdə YAP-ın göndərişi ilə Prezident yanında Dövlət İdarəçilik Akademiyasının  «Dövlət və bələdiyyə idarəetməsi» fakultəsində təhsil almışdır.

1999-2006-cı illərdə YAP-ın icra katibliyində «Partiyalar arası əlaqələr şöbəsi»nin müdiri vəzifəsində çalışmışdır.

2010-cu ildə  AR Əmək və Əhalinin Sosial Müdafiəsi Nazirliyinin «Yoxsulluq problemləri və ünvanlı sosial yardım siyasəti şöbəsi»ndə nəzarət sektorunun rəhbəri vəzifəsində çalışmışdır.

Hazırda  İqtisad Universitetinin «İqtisadi hüquq» kafedrasının 0,5 ştat baş müəllimi vəzifəsində işləyir.

Eyni zamanda “Azərbaycan Respublikası Neft – qaz sənayesi işçilərinin respublika həmkarlar komitəsində” sədr müavini vəzifəsində çalışır.

Mexanika-riyaziyyat sahəsində 11 elmi məqalənin, hüquq ixtisası sahəsində isə 15 elmi əsərlərin və «Əmək Məcəlləsinin kommentariyası» kitabının həmmüəllifidir.

Ailəlidir, iki övladı var.