DSC_3077Texnologiya Transfer Mərkəzinin direktoru Hüseynov Aydın Fridun oğlu

Hüseynov Aydın Fridun oğlu 1945-ci ildə Bakı şəhərində mühəndis ailəsində anadan olub.

1962-ci ildə Bakı şəhəri 160 saylı orta məktəbi gümüş medalla bitirdikdən sonra təhsilini Moskva şəhərində davam etdirib. 1968-ci ildə Moskva Fizika və Texnologiya İnstitutunun aerofizika və tətbiqi riyaziyyat fakültəsini bitirib. Təyinatla Azərbaycan Elmlər Akademiyası Kibernetika İnstitutunda çalışıb və sonra Moskva Energetika institunun məqsədli aspiranturasına qəbul olunub. 1974-ci ildə texniki elmlər namizədi dərəcəsini alıb. Dissertasiya mövzusu “Enerji sistemlərinin kibernetik modelləşdirilməsi” olub. Daha sonralar bir sıra tədqiqat institutlarında elmi-tədqiqat işləri ilə məşğul olub – Energetika institutunda,  ADU-nun Elmi Tədqiqat Hesablama Mərkəzində, Ümumittifaq Elmi-Tədqiqat Geofizika İnstitutunun Cənub bölməsində,  ardıcıl olaraq kiçik elmi işçi, baş elmi işçi, laboratoriya müdiri, şöbə müdiri və Mərkəzin rəhbəri vəzifələrində çalışıb.

1980-ci ildə ADU-da tətbiqi riyaziyyat kafedrasında dərs deməyə başlayıb və 1984-ci ildən Azərbaycan Xalq Təsərrüfatı İnstitutu, indiki Azərbaycan Dövlət İqtisad Universitetinin İqtisadi İnformatika və АİS kafedrasında baş müəllim vəzifəsinə seçilib.
1990-cı ildə həmin kafedrada dosent adını alıb, 1988-1990-cı illərdə kafedraya rəhbərlik edib.

UNEC -da əsas işlə yanaşı 1992-ci ildən özəl Xəzər Universiteti yarandığı gündən bu universitetlə əməkdaşlıq edib və ingilis dilində komputer kurslarının tədrisini həyata keçirib.

1994-1996-cı illərdə (müqavilə ilə) Təbriz Universitetinin (İran) riyaziyyat kafedrasına dosent vəzifəsinə dəvət olunub. Orada magistrantlara dinamik proqramlaşdırmanın tətbiqi kursunu tədris edib, elmi-tədqiqat və magistr hazırlığını həyata keçirib. Tədqiqatlarımın nəticələri bir çox elmi konfranslarda təqdim edibr. 1996-97 ci illərdə əldə edilmiş qrant əsasında Ankarada (Türkiyə) Yaxın Doğu Texniki Universitetində professor vəzifəsində 9 ay ərzində tədqiqatlar aparıb və yuxarı kurs tələbələrinə dərs deyib. 1999-2001-ci ildə özəl Girne Amerika Universitetinə (Şimali Kipr) dəvət alıb və həmin ali məktəbdə professor vəzifəsində çalışıb. 2001- 2005-ci illərdə Ankarada özəl Başkent Universitetinin komputer elmləri kafedrasında professor vəzifəsində işləyib.

UNEC 1 (13)mus3_1576 mus2_15681-DSC_1395

2005-ci ildə Azərbaycana qayıtdıqdan sonra  UNEC-in “İnformatika” kafedrasında fəaliyyətimi davam etdirib və bununla yanaşı Qafqaz Universiteti ilə əməkdaşlıq edib. 2008-ci ildən (hazırkı vaxta qədər) Avropa İttifaqı monitorinq proqramlarının Azərbaycandakı ekpertidir və 30-dan çox Avropa proqramlarının qiymətlədirilməsini həyata keçirib. 2009-cu ildə alternativ enerji mənbələri üzrə birgə tədqiqat işləri aparmaq üçün Maqdeburq (Almaniya) universitetindən dəvət alıb və orada çalışıb. 2010-cu ildən tədris fəaliyyətinə son qoyduqdan sonra UNEC-də İqtisadi Araşdırmalar Elmi-tədqiqatlar İnstitutunda “İKT və İnnovasiya İqtisadiyyatı” şöbəsinin müdiri vəzifəsində işləyir.

Rabitə və Yüksək Texnologiyalar Nazirliyi və Minilliyin Layihəsinin Azərbaycan filialı ilə sıx əməkdaşlıq nəticəsində həyata keçirilmiş “Azərbaycanın Gələcək Durumun İndeksi – SOFI 2011″ layihənin koordinatoru olub və bu layihə 2012-ci ilin 6-9 noyabr ayında BakuTel – 2012 sərgisində Respublikamızın Prezidenti Cənab İlham Heydər oğlu Əliyevə təqdim edilib. Hal-hazırda Rabitə və Yüksək Texnologiyalar Nazirliyi ilə əməkdaşlığı davam etdirir, Azərbaycanda Elektron Hökuməti xidmətlərinin təkmilləşdırılması layihəsini həyata keçirir və  RYTN-nın tabeliyində İnformasiya Texnologiyalarının İnkişafı Dövlət Fondunun eksperti kimi işə başlayıb.

Azərbaycan Respublikasının innovativ inkişafı üçün gördüyüm işlərin davamı olaraq UNEC rektoru A.C. Muradovun tam dəstəyi ilə ölkədə ilk dəfə yaradılan Texnologiya Transfer Mərkəzinə direktor təyin olunub.