Mərkəzin rəhbəri: Əhmədov Fariz Saleh oğlu

*               + (994) 12 440-47-42

2032 8

Mərkəz haqqında

Azərbaycan Dövlət İqtisad Universiteti Elmi Şurasının 29 iyun 2015-ci il tarixli 139 nömrəli qərarı ilə magistr və doktorantların hazırlığının təkmilləşdirilməsi məqsədi ilə müasir tələblərə cavab verən Beynəlxalq Magistratura və Doktorantura Mərkəzi (BMDM) yaradılmışdır. Tədrisini beynəlxalq təhsil təcrübəsini əsas tutaraq formalaşdıran BMDM yaradıldıqdan sonra, Azərbaycan Respublikasında Ali Təhsilin Magistratura pilləsi üzrə iqtisadiyyat və idarəetmə ixtisas qrupları üzrə 11 ixtisasın beynəlxalq standartlara cavab verən yeni standartlarını hazırlayaraq Azərbaycan Respublikasının Təhsil Nazirliyinə təqdim etmişdir. Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirinin 13 sentyabr 2016-cı il tarixli əmrinə əsasən hazırlanan bu yeni standartlar qüvvəyə minmişdir.

Mərkəzin yaradılmasında məqsəd, UNEC-də müasir tələblərə cavab verən mütəxəssislər hazırlamaqdır. Beynəlxalq Magistratura və Doktorantura Mərkəzində həyata keçirilən tədris prosesinə xarici universitetlərin professor-müəllim heyətinin cəlb edilməsi də planlaşdırılır. Mərkəzdə magistrantların tədrisi 4 dildə – Azərbaycan, ingilis, rus və türk dillərində həyata keçirilməsi nəzərdə tutulub.

Mərkəzdə ingilis dilində maliyyə menecmenti, beynəlxalq iqtisadi münasibətlər, beynəlxalq ticarət və biznesin təşkili və idarə olunması, türk dilində biznesin təşkili və idarə olunması, beynəlxalq ticarət ixtisasları tədris edilir.

Hal-hazırda mərkəzdə 11 ixtisas 39 ixtisaslaşma üzrə və 4 dildə tədris həyata keçirilir.

Mərkəzin tələbələri Azərbaycan Dövlət İqtisad Universitetinin diplomu ilə yanaşı Avropanın və Türkiyənin nüfuzlu universitetlərinin diplomlarını almaq imkanı da qazanacaqlar. Bu istiqamətdə Litvanın Mykolas Romerus Universiteti, Türkiyənin Süleyman Demirel Universiteti, Makedoniyanın Beynəlxalq Vizyon Universiteti ilə müvafiq razılaşmalar əldə olunmuşdur.

Tədris prosesində keyfiyyətin yüksəldilməsi, beynəlxalq standartlarda təhsilin verilməsi və eyni zamanda tədris prosesində iş dünyası ilə daha sıx əlaqələrin qurulması, tələbələrə yalnız nəzəri deyil, praktiki məlumatların da verilməsi üçün dünyanın qabaqcıl təhsil ocaqlarından məzun olan və iş dünyasında böyük təcrübəyə sahib akademik heyət iştirak edir. BMDM-də dərs deyən müəllimlər arasında dünyanın nüfuzlu universitetlərindən olan Massaçuets Texnologiya Universiteti, Florida Universiteti, Illionis Universiteti, Mançester Universiteti, Rotterdam Universiteti, Qlazqo Universiteti, Edinburq Universiteti, Vyana Diplomatika Akademiyası, Vorvik Universiteti, Kinqs Kollec London, London İqtisadiyyat Məktəbi, Durham Universiteti, Mərkəzi Avropa Universiteti, Nyukasl Universiteti və s. kimi nüfuzlu universitetlərin məzunları da var.

03.08.2017-ci il tarixdən mərkəzə i.f.d., dosent Fariz Saleh oğlu Əhmədov rəhbərlik edir.

Tədris Planları

060401 – Dünya iqtisadiyyatı