Logo_bey_magistr111+++Mərkəz haqqında

Azərbaycan Dövlət İqtisad Universiteti Elmi Şurasının 29 iyun 2015-ci il tarixli 139 nömrəli qərarı ilə magistr və doktorantların hazırlığının təkmilləşdirilməsi məqsədi ilə müasir tələblərə cavab verən Beynəlxalq Magistratura və Doktorantura Mərkəzi (BMDM) yaradılmışdır. Tədrisini beynəlxalq təhsil təcrübəsinə uyğun şəkildə formalaşdıran BMDM, yaradıldıqdan sonra, Azərbaycan Respublikasında Ali Təhsilin Magistratura pilləsi üzrə iqtisadiyyat və idarəetmə ixtisas qrupları üzrə 11 ixtisasın və 39 ixtisaslaşmanın beynəlxalq standartlara cavab verən yeni standartlarını hazırlayaraq Azərbaycan Respublikasının Təhsil Nazirliyinə təqdim etmişdir. Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirinin 13 sentyabr 2016-cı il tarixli əmrinə əsasən hazırlanan bu yeni standartlar qüvvəyə minmişdir.

Beynəlxalq Magistratura və Doktorantura Mərkəzində həyata keçirilən tədris prosesinə xarici universitetlərin professor-müəllim heyətini cəlb edilir. Mərkəzdə magistrantların tədrisi 4 dildə – azərbaycan, ingilis, rus və türk dillərində həyata keçirilir.

Mərkəzin tələbələri Azərbaycan Dövlət İqtisad Universitetinin diplomu ilə yanaşı Avropanın və Türkiyənin nüfuzlu universitetlərinin diplomlarını almaq imkanını da qazanırlar. Bu istiqamətdə Litvanın Mykolas Romeris Universiteti, Türkiyənin Süleyman Demirel Universiteti, Makedoniyanın Beynəlxalq Vizyon Universiteti ilə müvafiq razılaşmalar əldə olunmuşdur.

03.08.2017-ci il tarixindən mərkəzə i.f.d., dosent Fariz Saleh oğlu Əhmədov rəhbərlik edir.

MƏRKƏZİN MİSSİYASI

Beynəlxalq Magistratura və Dokorantura Mərkəzi olaraq, əsas missiyamız müasir tələblərə cavab verən mütəxəssislər və peşəkar kadrlar hazırlamaq, o cümlədən respublikamızda, habelə regionda və qlobal arenada ən qabaqcıl elmi, iqtisadi və innovativ mərkəzlərindən biri olmaq, korporativ dəyərlərimizi sahiblənən, milli şüura sahib, yaradıcı və tənqidi düşünən, tədqiqatçı, etik dəyərlərə diqqət yetirən, insan və ətraf mühitin hüquqlarına həssas, yaradıcı və yenilikçi, elmi, ictimai və mədəni formalaşması və özünə inamı ilə sahiblənəcəyi peşə və ictimai məsuliyyətləri müvəffəqiyyətlə yerinə gətirəcək fərdlər yetişdirməkdir.

MƏRKƏZİN MƏRAMI

Beynəlxalq Magistratura və Doktorantura Mərkəzinin məramı beynəlxalq standartala cavab verən, akademik, elmi və mədəni fəaliyətləri ilə daha parlaq bir gələcəyin formalaşmasında iştirak edən, savadlı və bacarıqlı mütəxəssislər yetişdirən, yenilikləri, davamlı təkmilləşməni və yaradıcı düşüncəni situmullaşdıran dünyaca tanınmış təhsil qurumları arasında yer almaq.

NİYƏ BMDM?

• Ölkədə və regionda iqtisad elmini dərindən öyrədən fundamental tədris mərkəzidir
  • Tədris prosesi və kadr hazırlığı Amerika və Avropa təhsil sisteminə uyğundur
  • İş dünyasının tələblərinə müvafiq olan tədqiqat yönümlü tədris sistemidir
  • Beynəlxalq standartlara uyğun 4 dildə: azərbaycan, türk, rus və ingilis dillərində təhsil vardır
  • Cəmi bir il aktiv dərs keçirilir
  • Auditoriyanın mərkəz nöqtəsi tələbədir
  • Akademik karyera üçün güclü bazaya malikdir
  • Dünyanın ən nüfuzlu universitetlərinin məzunlarından ibarət akademik heyət fəaliyyət göstərir
  • ABŞ, İtaliya, Litva və Türkiyə universitetləri ilə ikili diplom proqramları mövcuddur
  • Tələbələrin 60-a yaxın xarici universitetlə müxtəlif akademik mübadilə proqramlarında, yay və qış məktəblərində iştirak etmək imkanı vardır
  • Beynəlxalq konfrans, simpozium və elmi jurnallarla yaxından əməkdaşlıq imkanına sahibdir
  • Beynəlxalq şirkətlərdə iş təcrübəsi qazanmaq üstünlüyünü təmin edir

QƏBUL

Azərbaycan vətəndaşları üçün qeydiyyat zamanı lazım olan sənədlər

• Şəxsiyyət vəsiqəsinin surəti (2 ədəd)
  • 3×4 şəkil (4 ədəd)
  • Əvvəlki illərin məzunu olan tələbələrin bakalavr diplomunun və diplom əlavəsinin notariusda təsdiq olunmuş surəti.
  • Cari ilin məzunları üçün bitirdiyi fakültədən bakalavr pilləsini bitirməsi haqqında arayış.
  • Ödənişli əsaslarla qəbul olan tələbələr üçün təhsil haqqının ödənilməsi haqqında qəbzin surəti.

Məcburi köçkün olan magistrantlar isə əlavə olaraq aşağıdakı sənədləri gətirməlidir:

• Özünün məcburi köçkün olduğu haqda vəsiqənin surəti (cari ildə təsdiqlənmiş halda (möhürlə))
  • Rektorun adına ərizə

Mərkəzin Əsasnaməsi

Mərkəzin əməkdaşları

Tyutor xidməti bölməsi

Sultanova Röya Natiq

Qeydiyyat, uçot və sənədləşmə bölməsi

Məmmədov İlkin Müslüm
Şəfiyeva Vəfa Məmmədəmin
Cabarlı Nərgiz Nazim

bmdm_xarita